Main Pages

By Region

Seiten

Resources

Group detail

EXPLORE WORLDWIDE:
Diamant Hart Nederland 2

Nederlandstalige Diamant Hart groep DHNL 2 nodigt nieuwe studenten uit om zich in te schrijven

Bij voldoende belangstelling is er een mogelijkheid dat in de tweede helft van 2026 of de eerste helft van 2027 een nieuwe doorgaande groep gaat starten.

Het Diamant Pad® 

Het Diamant Hart Programma is speciaal ontworpen voor mensen die het proces van zelfrealisatie en essentiële ontwikkeling willen aangaan. De diepte en verfijnde precisie van deze leer maken het geschikt voor iedereen die oprecht wenst om de waarheid over zichzelf en de werkelijkheid te leren kennen.
Diamant Hart Nederland (DHNL) volgt de ervaringsgerichte verkenning van de Diamant Benadering. We onderzoeken de structuren die ons menselijke potentieel aan diepte en subtiliteit beperken. Maar ook ontdekken we hoe onze ware natuur richting geeft aan ieders persoonlijke volgende stap op dit Diamant Pad. De combinatie van groeps- en privé sessies is een krachtig middel voor deze persoonlijke transformatie.

Spirituele Inzichtsessies

Eén van de belangrijkste manieren waarop we dit pad beoefenen is door middel van persoonlijke spirituele inzichtsessies. In deze sessies met een leraar gebruiken we open onderzoek, adem, lichaamswerk houding en beweging om de ziel te openen zodat essentie zichzelf kan openbaren. De persoonlijke ontplooiing van elke student ontstaat daardoor natuurlijk en spontaan.  

Structuur, indeling en kosten van DHNL 2

DHNL 2 komt vier keer per jaar bij elkaar. Er zijn jaarlijks twee 3-daagse weekenden (in de zomer en de winter) en twee 5-daagse retraites in de herfst en de lente. 

Op een bepaald moment worden studenten ook uitgenodigd om ook deel te nemen aan retraites aangeboden door A.H. Almaas, de oprichter van de School. Op dit Diamant Pad vindt iedereen een eigen optimale betrokkenheid.

De programmakosten zijn €100 per dag. Jaarlijks komen we 16 dagen bij elkaar.
Kosten voor verblijf zijn afhankelijk van het kamertype dat je kiest in hotel Mennorode en varieert van €140 per persoon per nacht voor ‘n grote 1-persoonskamer tot kamperen of een gedeeld appartement voor €95 per nacht inclusief gebruik van zalen, alle maaltijden en de hele dag koffie en thee. We verblijven jaarlijks 12 nachten in Mennorode. 
Spirituele inzichtsessies die je individueel met een leraar doet zijn € 110 per uur. 
De contributie aan de Ridhwan school is afhankelijk van draagkracht; tussen de € 90 en € 228 per jaar. Mochten de kosten een probleem vormen, neem dan contact met ons op.

De leraren

Het lerarenteam voor DHNL 2 is in ontwikkeling en op dit moment nog niet compleet, maar zal bestaan uit ervaren leraren. 

Aanmeldingsprocedure

Deze doorgaande Diamant Hart groep maakt deel uit van de Academy groepen van de Ridhwan school, gevestigd in Berkeley USA. Om deel te nemen aan deze doorgaande groep kun je een inschrijfformulier aanvragen: [email protected]

Inleidende en voorbereidende activiteiten

Om je te helpen ontdekken of dit werk iets voor jou is, kun je een afspraak maken met een leraar voor een individuele spirituele inzicht sessie.

En er zijn vanaf 2025 verschillende introductieweekends voor DHNL 2 gepland in Mennorode gebaseerd op “Het Nu van Moment tot Moment” een boek geschreven door A.H. Almaas. 
Data in 2025 zijn: 
-    14/16 februari, met Kyo Verberk en Ronny van der Kam
-    9/11 mei, met Marko Rinck en Anna Maria Roos
-    29/31 augustus, met Robbert Verschuur en Klaartje Berkelmans
-    12/14 december, met Chris Elzinga en Maria van Balen

Data in 2026 zijn
- 13/15 februari, met Marko Rinck en Tessa Kaarsgaren
- 15/17 mei, met Kyo Verberk en Henk Eggink
- 28/30 augustus, met Robbert Verschuur en Carine Verveld
- 11/13 december, met Chris Elzinga en Rutger Mazijk

Datum in 2027:
- 5/7 maart, met Kyo Verberk en Ronny van der Kam.

Aanmelden weekends

Je kunt de weekends los, als drieluik of als één geheel volgen. Elk weekend staat in principe op zichzelf.

Klik hier om de flyer met nog meer informatie te downloaden.

Voor aanmelden en meer informatie over deze weekends en contact met een Nederlandstalige leraar, stuur je een mail naar: [email protected]. Je ontvangt dan een inschrijfformulier.

 

 

 

Hotel & Congrescentrum Mennorode
Apeldoornseweg 185
Elspeet 8075 RJ
Netherlands
NL

Subscribe to the Diamond Approach